Przetwory rybne zawierają wysoki procent ryb w masie wyrobu oraz naturalne dodatki i konserwanty. Wśród przetworów znajdują się: ryby wędzone, pasztety rybne oraz pasty rybne. Przetwory te nadają się wprost do spożycia.
Filety śledziowe a'la Matias
Solony filet śledziowy.
Śledź a'la Bismarck
Śledź marynowany.
Rolmopsy
Zawijany filet marynowany z ogórkiem i marchewką.
Węgorz w oleju
Węgorz w oleju wędzony (słoik).
Klopsy rybne po Charzykowsku
Klopsy rybne po charzykowsku w smacznym sosie słodko-kwaśnym. Do podania z ryżem, chlebem lub makaronem.
Klopsy rybne smażone w sosie pomidorowym
Klopsy rybne w sosie pomidorowym.
Klopsy rybne smażone w zalewie słodko-kwaśnej
Klopsy rybne w zalewie słodko-kwaśnej. Klopsy rybne nadają się do natychmiastowego podania na talerz. Można je spożywać z dowolnymi dodatkami.
Karp smażony w zalewie słodko-kwaśnej
Karp smażony w zalewie słodko kwaśnej w postaci dzwonków w marynacie słodko-kwaśnej. Smaczna ryba do podania z ziemniakami, ryżem, makronem lub chlebem.
Pstrąg smażony w zalewie słodko-kwaśnej
Pstrąg smażony w zalewie słodko-kwaśnej w postaci dzwonków w marynacie słodko-kwaśnej.